Collegesite Tielt

In ontwerp

Collegesite Tielt

GOEDKEURING SAMENWERKINGSPROTOCOL PPS STADSVERNIEUWINGSPROJECT ‘KORTRIJKSTRAAT’

Op 2 juli 2020 werd door het bekrachtigen van het onderhandelingsprotocol door de gemeenteraad van Tielt definitief de PPS Collegesite Kortrijkstraat aan Tijdelijke Maatschap Kortrijkstraat gegund.

Met de gunning kan de TM, een samenwerking tussen groep VT-Invest (ontwikkelaar VOLUS en aannemer Algemene Ondernemingen VAN TORNHAUT) met Vlaemynck Vastgoedmanagement uit Tielt , uit de startblokken schieten voor de uitwerking van de Publiek-Private Samenwerking.

De Collegesite moet o.a. plaats bieden aan ca. 210 woongelegenheden, 350 publieke parkeerplaatsen en 5.300 m² retail.

Collegesite Tielt
Collegesite Tielt
Collegesite Tielt
Collegesite Tielt

KERNVERSTERKING door STADVERNIEUWINGSPROJECT

De wedstrijd werd door de stad Tielt in 2012 uitgeschreven nadat het Sint-Jozefscollege haar deuren van het zgn. groot en klein college sloot. De stad wil met het stadvernieuwingsproject aan kernversterking doen en de reeds aanwezige centrumfuncties verstevigen. Haar ambitieuze visie moet centrumversterkend beleid ondersteunen door het inbreiden en verweven van verschillende functies: werken, winkelen, wonen, groen, horeca en cultuur.

Het project van TM Kortrijkstraat werd op maat van die ambitie uitgedacht, en opgehangen aan enkele overtuigende en kwalitatieve ingrepen. Zo werd een wandelboulevard geïntroduceerd die het bouwblok openbreekt en het Patersbos en Huis Mulle de Terschueren opnieuw zichtbaar maakt. De ruimte die erdoor ontstaat laat toe dat er plaats is voor wonen, recreatie, winkelen, horeca en een uitbreiding van het Patersbos. De commerciële plint en ondergrondse retail zijn direct gelinkt aan een ondergrondse parkeerlaag met publieke parkeerzones, zodat het geheel autovrij blijft. Historische gevels en zichtassen worden in ere hersteld, en voetgangers en fietsers kunnen genieten van een herwonnen vrijheid. Ook een nieuw OCMW centrum zal centraal in het project haar plaats vinden.

Met de Collegesite zal Tielt haar inwoners de kans geven om kwalitatief in het hart van haar centrum te wonen, en kan het door grote handelsruimtes commerciële trekkers aantrekken die het bestaande winkelpatrimonium aanvult en versterkt. De ondergrondse parking zal de mobiliteit en toegankelijkheid van het centrum versterken, en de nieuwe openbare ruimte linkt natuur met cultuur en geschiedenis.

VOLUS en Vlaemynck Vastgoedmanagement mikken op eind 2021 om de eerste vergunningen op zak te hebben, en in 2024 om de eerste fase op te leveren.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info