| OEVERPARK |  Opnieuw vergunning beet.

| OEVERPARK | Opnieuw vergunning beet.

De Deputatie Oost-Vlaanderen heeft op 17 december voor het woonproject Oeverpark opnieuw een verkavelingsvergunning verleend. Het woonproject wil op de gesaneerde fabriekssite 11 woningen en 111 appartementen realiseren, en zal Villa Geurts renoveren om plaats te maken voor twee lofts.

Nadat het project in 2019 door de Stad Lokeren en nadien nogmaals door de Deputatie vergund werd, werd het de vergunning in april 2021 door de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigd en naar de Deputatie teruggestuurd. Dit gebeurde omwille van 20 parkeerplaatsen voor de muziekacademie. Naar aanleiding van de vernietiging werden de parkeerplaatsen geschrapt en vervangen door een parkzone. Vorige week keurde de Deputatie het gewijzigde dossier opnieuw goed.

“De ontwikkeling die hier voorgesteld wordt resulteert in een kwalitatieve stedelijke ontwikkeling op een plek die daarvoor geschikt is, en op een manier die getuigt van tal van ruimtelijke kwaliteiten.” (Deputatie Oost-Vlaanderen)

De Deputatie weerlegde onder meer het bezwaar van enkele buurtbewoners dat de fietsers en voetgangers tussen Park Ter Beuken en het project nog steeds sluipverkeer vormden. Ook de Stad benadrukt dat het net de bedoeling was om de verbinding met het park te verbeteren.


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info