| Oeverpark | Deputatie Oost Vlaanderen moet huiswerk opnieuw maken.

| Oeverpark | Deputatie Oost Vlaanderen moet huiswerk opnieuw maken.

Artikel op nieuwsblad.be : nieuwsblad.be/cnt/dmf20210428_93852217

LOKEREN -
De bouwwerken aan het Oeverpark achter het station in Lokeren, waar in totaal 124 nieuwe wooneenheden moeten komen, liggen voorlopig stil na een klacht van de omwonenden. “We moeten noodgedwongen een adempauze inlassen.”

In een arrest van 15 april staat dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunningen voor het woonproject Oeverpark terug naar de Deputatie van Oost-Vlaanderen stuurt. Daar had de bouwpromotor eerder wel een vergunning gekregen. “Deze beslissing betekent dat de bouw het Oeverpark noodgedwongen een adempauze moet inlassen, ondanks de grote interesse van toekomstige bewoners,” aldus Pascal Legroe van bouwpromotor Volus.

Het project Oeverpark omvat 11 woningen, 111 appartementen en 2 lofts op de voormalige Nevada site in de Groendreef, pal tussen het station en de N70. Het project vervangt de reeds gesloopte leegstaande fabriekshallen en saneerde de vervuilde bodem om plaats te bieden aan het stadsvernieuwingsproject.

Verkeersoverlast
De Raad voor Vergunningsbetwistingen struikelde over de twintig parkeerplaatsen voor de muziekacademie die grenst aan het nieuwe woonproject en die de stad Lokeren had voorzien bij de verkoop van de site in 2018. Volgens de Raad zijn deze niet verenigbaar met de stedenbouwkundige voorschriften. Enkele omwonenden vreesden daarbij voor verkeersoverlast en de Raad volgde hen daarin. De provincie moet nu een nieuwe beslissing nemen.

“We zijn verrast door deze beslissing. Maar we wijzen er wel op dat de Raad het project verder niet negatief heeft beoordeeld en niet raakt aan de woonentiteiten”, zegt Legroe. “We zullen dus de voorziene parkeerplaatsen schrappen om tegemoet te komen aan de vraag van de Raad. Zo hopen we dat de provincie haar eerdere beslissing snel kan bevestigen. Maar helaas moeten we de voorbereidende werken, die reeds volop bezig waren, dus voorlopig stilleggen in afwachting van een doorstart. De vele geïnteresseerden in het project zullen dus helaas nog wat geduld moeten uitoefenen.”


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info